SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO Uyumlu Makale Nedir?

SEO uyumlu makale arama motorlarına yönelik olan, daha fazla hit çekebilmek için özenle yazılan yazılara denir.

Google belirli bir şekilde “yazılarınızı böyle yazarsanız sitenizin sıralaması daha yukarıda olur” dememiştir ancak uzmanlar deneme yanılma yolları ile en iyi SEO uyumunun nasıl olacağının profilini birazda olsa çıkartmıştır.

Üst sıralarda yer alabilmek için SEO uyumlu makale yazmak istiyorsanız sözelinizin biraz iyi olması gerekiyor. Aksi halde makaleniz sürekli tekrara girecek ve site ziyaretçinizin sitenizi kısa sürede terk etmesini sağlayacaktır. Tabii ki her sektörde olduğu gibi makale sektöründe de başkasına bu işi yaptırabilirsiniz.

İnternetteki çoğu yazarın SEO uyumlu makalenin nasıl yazıldığını bilmediğini söyleyebiliriz çünkü çoğu insan yazarlığı ek gelir elde edebilmek için yapıyor. Bu sebeple sitenize yazar ararken şu şartları göz önünde bulundurun;

  • Satın aldığınız makale kopya olmamalı (Kopyakontrol tarzı sitelerden kontrol sağlayabilirsiniz),
  • Makaleniz kesinlikle alanında uzman biri tarafından yazılmalı. Her şeyi yazarım diyen yazarlar internetten aldığı yazıları karıştırarak paylaşmaktan başka hiçbir şey yapmıyor. Google’ın akıllı botları alanında uzman ile normal yazarı ayırabiliyorlar.
  • Yazıda olabildiğince az hata bulunmalı. Bir virgülün bile eksik olması yazınızın anlaşılmamasını sağlayabilir.
  • Yazınız en az 300 kelime olmalı. Eğer sektörünüzdeki rakiplerinizin sitelerinde uzun yazılar bulunuyorsa en az 600 kelime sizin için çok daha iyi olacaktır.
  • Makalede tekrar bulunmamalı. Bilgi net ve yalın bir şekilde verilmeli.

Arama motorlarından tam not alabilmek için sadece SEO uyumlu makalenin yeterli olmadığını hatırlatalım. İç ve dış SEO olmadan yazılarınız ile sadece bir yere kadar üst sıralara yükselebilirsiniz.

Bunun yanı sıra SEO çalışmalarında çoğu uzman, alanında mükemmel eserler çıkartan onlarca makale yazarı ile çalışmaktadır. Yani eğer SEO hizmeti alırsanız yazar aramak, iç SEO yaptırmak ve dış SEO yaptırmak için ayrı ayrı insanları araştırmak ve denemek zorunda kalmazsınız. Maddiyat sorununuz yok ise sadece her şey bittikten sonra teşekkür ederim diyerek sitenizin tüm ayarlarını uzmanına yaptırabilirsiniz.

Diğer Yazımız:   SEO Nedir?

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Kendiniz içerik girerek sitenize ziyaretçi çekmek istiyorsanız uymanız gereken belli başlı birkaç kural var. Bunlardan bazıları ise şu şekildedir;

  • Bir anahtar kelime seçin. Seçtiğiniz anahtar kelimeyi başlıkta, alt başlıkta, yazı içerisinde ve makale içerisindeki bir resimde kullanın.
  • Makale içerisinde bir adet başka siteye bir adet kendi sitenize link verin. Alakalı kelimelere link vermeye dikkat ederek aynı zamanda otoritesi sizden düşük sitelere link vermemeye özen gösterin.
  • Makale konunuza yakın alt başlıklar ile makalenizi destekleyin. Örneğin WordPress nedir anahtar kelimesi belirlediğinizi varsayalım. WordPress’in avantajları ve dezavantajları, WordPress yerine kullanılabilecek alternatifler gibi başlıkları kullanabilirsiniz.
  • H başlıklarının uyumuna dikkat edin. Ana başlığınızı H1, alt başlığınızı H2 yapın. Alt başlıkların altına içerik girecekseniz H3 etiketini kullanabilirsiniz.
  • Makalenizde hiçbir şekilde kopya içerik kullanmayın.
  • Kullanıcının ilgisini çekebilecek bir yazı oluşturun.
seo uyumlu makale

Örneğin bende bir makale yazarıyım. Kendi Web sitemde ve farklı internet sitelerinde makaleler yazdım. Bunca yıllık yazarlık hayatım boyunca makalelerimi yazarken öğrendiğim en büyük şey ilk sırada yer alan yazıların çoğunluğu Google botlarını değil; kullanıcıları etkilemek üzerine yazılıyor. Sizin de birinci önceliğiniz SEO uyumlu makale yazmak değilde kullanıcı olursa sizde mutlaka bir süre sonra hit çekmeye başlayacaksınız.

SEO Uyumlu Makale Nedir?

Google sıralamasında üstte çıkabilmek için uzmanların söylediği uymanız gereken kurallara SEO uyumu denir.

Makalem SEO Uyumlu Olmazsa Web Sitem Üstte Çıkamaz mı?

Evet çıkar ancak çok az hit elde edebilirsiniz.

Makale En Az Kaç Kelime Olmalı?

Yazdığınız anahtar kelimeyi araştırarak ilk sayfadaki yazıların ortalamasını alabilirsiniz.

[Total: 1 Ortalama: 5]
SEO Uzmanı

Cevap Ver

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir